Vill du skapa egna memes att ladda upp på nätet eller dela med dina kompisar? Här kommer en guide om hur du själv kan skapa memes online.

Det kan vara olika bra att använda olika metoder beroende på vilken typ av meme som du vill göra. Det finns både generators eller vanliga redigeringsprogram för bilder.


Så gör du för att skapa egen meme:

  1. Hitta på en skämtsam text till en bild som kan ge en stor igenkänning. Antingen hos den breda publiken på internet, eller som internskämt med dina kompisar.
  2. Besök en Meme Creator på internet – Se tips nedanför. Du kan även välja en bildredigerare som Photoshop & Paint
  3. Ladda upp en egen bild eller välj en populär karaktär inom memes.
  4. Lägg till din text
  5. Ladda ned bilden till din dator eller ladda upp bilden på nätet.

Skapa memes hos generatorer & creator online

Vissa memes kan du göra i program som du vanligtvis använder när du redigerar bilder. Det kan vara t.ex. i Paint eller i Photoshop. Du behöver då ha ditt eget material och bilder själv. Alternativt ladda hem från internet.

Därför kan det vara bättre att ta hjälp av meme creator på nätet. Det är en generator där du kan välja mellan flera klassiska och populära karaktärer och mallar. Där kan du sedan fylla i den klassiska textsnittet som oftast finns för memes.

Här ger vi dig de bästa tipsen på meme generator & creator som vi tycker att det finns.

1. Imgflip.com/memegenerator

En sida där du kan välja mellan massor av välkända karaktärer för memes. Du kan välja mellan ett 20-tal klassisker – men ladda upp fler roliga bilder helt själv. Det går även att hitta mer än 1000 roliga memes med ett medlemskap hos Imgflip.com.

Enligt oss så är detta den bästa sidan för att göra egna memes hos.

2. Meme Creator: Make Dank Memes

En app som du enkelt kan ladda ner till din mobil & surfplatta. Detta är en app som endast verkar fungera på iPhone eller iPad. Den låter dig både skapa memes enkelt, men även att ladda upp de. Det kan vara till dina vänner, social media eller på deras hemsida.

3. MakeAMeme.org

En mycket enkel sida som har massor av roliga bilder man kan välja och skapa sin egen text. Funktionerna är väldigt simpla och kräver bara att du själv skriver i vilken text som du tycker ska pryda din egen meme.

Inspiration för en meme

Det är väldigt svårt att komma på en bra idé för en egen meme under press eller stress. Oftast kommer dessa idéer helt naturligt till dig. Det kan handla om aktuella händelser. Under t.ex. amerikanska valet eller under VM-finalen i fotboll så dyker massvis av memes upp.

Att komma på ett idé på text som passar till en bild är inte det enklaste. Man kan tro att det är väldigt enkelt att sitta hemma och skapa memes hela dagarna. Att göra en rolig och orginell meme kan vara minst lika svårt som att komma på ett eget skämt. Svårare än man kan tro helt enkelt.

Det bästa är att man kan öva på att ”memea”. Du kan skapa ett konto hos de största samlarna av memes för att testa dina roliga bilder. Där kan du få feedback om du har något på gång, eller är ganska värdelös på det.

Lycka till!